Uitnodigen voor een programma

De Indische cultuur is een bijzonder mooie cultuur, omdat zij haar wortels heeft in zowel de Westerse als de Oosterse cultuur.

Het analytische denkvermogen van de Westerse cultuur, verbandhoudend met het hoofd-chakra de wereld van WORDEN en de fijngevoelige Oosterse cultuur, vanuit het hart-chakra de wereld van ZIJN.

Men kan niet stellen dat het ene denkwereld beter zou zijn dan het andere. Waar het om gaat, is zelf een verbinding te leggen tussen het hoofd- en het hartchakra.

BESTE VRIENDEN EN CONTACTEN,

N.a.v. het nieuwe seizoen zullen er al enkele programmamakers en organisaties bezig zijn om hun nieuwe programma invulling te gaan geven.

Vandaar mijn nieuwe emailadres en bericht met informatie waar mogelijk op ingespeeld kan worden!

De afgelopen tijd heb ik in het land opgetreden met de thema's uit mijn roman "De aanpassing" o.a."Twee werelden in één ziel", De Indische identiteit en Het leven in twee culturen, Het leven in de tropen, De overtocht naar Nederland en De aanpassing in het nieuwe land ect. De reacties en ontmoetingen met het publiek was erg fijn en soms bijzonder ontroerend.

Mogelijk heeft u belangstelling voor een programma met spannende  verhalen, mooie gedichten en eventueel met een workshop met een thema. U kunt dan in overleg met mij een thema uitkiezen en een keuze maken hoe de invulling het beste gemaakt kan worden . (De workshop wordt ingeleid met een verhaal en een goede uitleg.)

Mijn gitarist kan mijn programma begeleiden met gitaar en zang (duet), waarbij aan het eind van het programma, met het publiek (bij belangstelling) samen de bekende Indische krontjongliedjes kunnen worden gezongen zoals Nina Bobo, Burung kakatua, Bengawan Solo… ect

Naast genoemde thema's wil ik hierbij nog een aantal geven zodat u een idee kunt krijgen van mijn programma.

 1. De JAVAANS BRON ( over de Indische Identiteit en achtergronden m.n. de onderbelichte kant van de Oosterse achtergrond)
 2. VERBINDING (de twee culturen samen ..oost en west)
 3. TROPENNACHT (een spannende tocht in een gitzwarte donker nacht over de sawahvelden en langs de desa)
 4. JAVA (een mystiek een bijzondere stad)
 5. DE (Indische markt) PASAR Tjiapit
 6. OUDE  HERINNERINGEN EEN PLEK GEVEN (healing)
 7. DE SNELLE AANPASSING IN NEDERLAND (integratie)
 8. De boot  "JOHAN VAN OLDENBARNEVELT" (De overtocht van Jakarta naar Amsterdam)
 9. HERINNERINGEN aan de oorlogtijd (healing)
 10. LAYANGAN ( Indische vliegergevechten)
 11. Verhaal over de stad Utrecht
 12. Thema ONTMOETING(over de betekenis van ware ontmoetingen)
 13. Thema over VERLIES en TROOST ( in het leven hebben we te maken met verlies, klein of groot verlies. Hoe gaan we om het verlies en waar vinden we troost?)
 14. Thema over Hoop (in deze tijd van crisis is hoop een fascinerende energiebron. In je persoonlijk leven kan hoop een kracht en inspiratiebron zijn. Ze kan een remedie zijn tegen apathie, fatalisme en wanhoop.) 
 15. Thema over DE BETEKENIS VAN VRIENDSCHAP EN DE KRACHT VAN HET DENKEN ( We hebben steeds minder echte vrienden. Ondanks het feit dat we beter bereikbaar zijn dan ooit en communiceren we veel via internet. Maar echte vrienden maken lukt steeds minder goed.)  
 16. DE ZIN VAN HET LEVEN zeg je niet in twee zinnen. In het leven is de geboorte het begin en de dood het einde. Daartussenin staat een hele wereld.
  Een wereld die geleefd gaat worden. Heeft het leven dan zin, je gaat toch dood.

Met vriendelijke groeten en mogelijk tot ziens.

Eddy Lie
telefoon  030-2963854
email