Kunst

Over Indische kunst
 twee dansers Van 27 april tot en met 3 augustus 2003 vonden tentoonstellingen plaatst van Indische kunstenaars in Museum Nusantara en Stedelijk museum 'Het Prinsenhof' te Delft en World Art Delft.

"Tussen twee werelddelen in, wacht het verlangen van een oceaan" was de titel van deze tentoonstellingen en het gelijknamig kunstboek dat voor die gelegenheid werd uitgegeven. ("Antara benua dan benua tertuggu rindu samudra" citaat van dichter Sitor Situmorang)

De (bij)titel luidt: Een verkenend onderzoek naar Indische hedendaagse kunst en cultuuruitingen.
De titel van genoemd project geeft aan dat het hier gaat om een dualistisch verlangen, een verlangen gevoed door een gevoeld en beleefd behoren tot twee cultuurgemeenschappen: de Indische en de Nederlandse.

De 39 kunstenaars die exposeerden op deze tentoonstellingen dienen letterlijk geworteld te zijn in deze twee culturen.
Ik heb op deze tentoostelling geexposeerd met mijn vliegerproject (toegepaste kunst... zie mijn oude website http://eddy.aloen-aloen.nl/oudesite) oa. vliegerkast, vliegertafel,stoelen en met mijn verhaal 'Layang' (de vlieger) in het kunstboek.
Het is mijn wens om in de naaste toekomst opnieuw met Indische collega's kunstenaars te exposeren! Belangstellenden kunnen via mijn emailadres reageren.