Deel 3 Chinareis

We bezochten een eendenfokkerij in Peking! Waar ik voor het eerst Chinese eend in een restaurant hebt gegeten. Vervolgens naar de beroemde Chinese Muur een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingswal in het noorden van China.

De 6.259 kilometer lange verdedigingswal moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer.

De Chinese Muur is in 1987 opgenomen door de UNESCO op de WERELDERFGOEDLIJST. In 2007 werd de Chinese Muur tot een van de nieuwe ZEVEN WERELDWONDEREN gekozen.

Daarna via Het plein van de Hemelse vrede naar De Verboden Stad. De Verboden Stad was tijdens de Ming en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers. Bij elkaar woonden er toen enkele duizenden mensen in de Verboden Stad.

Hedendaagse bezoekers komen door de zuidelijke en noordelijke poort binnen. Wat een eer voor mij om hier lopen en te zijn als een van de eersten die China binnen mochten. Op de film is ook een grote Chinese albino te zien waar de Chinezen zelf met verbazing naar keken.